Info over Vlissingen

Vlissingen is een stad van Strand, Cultuur, vele bezienswaardigheden en festivals. Daarnaast is er wonderwel veel natuurschoon en rust. Vlissingen heeft als enige stad in Zeeland een “Stadstrand”. Je loopt zo vanaf de boulevard het Badstrand op. Aan het einde van de Boulevard ligt bij het schitterende strandpaviljoen “Panta Rhei” het Nollestrand. Vanaf hier is het mogelijk om over het strand naar Westkapelle te lopen. Onderweg liggen diverse strandpaviljoens waar de dorst gelest en de maag gevuld kan worden. Op de Walcherse stranden mogen de strandtenten het hele jaar door blijven staan. De stranden hebben elk jaar weer, en dat al 15 jaar lang, de “Blauwe vlag”. Een erkenning dat de stranden aan hoge standaarden voldoen. Er is dus veel variatie en voor een ieder wat wils. Teveel om op te noemen dus daarom hieronder diverse links.

 

Heel veel interessante brede info over Vlissingen
http://vlissingen.com/nl/
http://www.verrassendvlissingen.nl/

 

Als u uit het slaapkamerraam van ons appartement kijkt ziet u een prachtige bioscoop staan waar onlangs een van de grootste film-en theaterzalen met 739 stoelen is geopend. En weet u wat het mooie is, hij staat er wel maar je merkt er niets van.
http://www.cinecity.nl

 

Een bezoek waard is het indooratractiepark “Het Arsenaal” wat gevestigd is in een historisch gebouw. Vergeet niet de Arsenaaltoren binnen te gaan. De lift brengt u in een oogwenk naar boven en vandaar uit heeft u een spectaculair zicht over Vlissingen en de Westerschelde. Je kunt de schepen bijna aanraken.
http://www.arsenaal.com

 

De Maritieme geschiedenis komt tot leven in het prachtige muzeeum. Nee, dit is geen spelfout maar de naam dekt de lading. Het is een maritiem museum. Dus met als rode draad “de zee”. Daar kan o.a. in het zomerseizoen een rondleiding geboekt worden door “De Kazematten”.
De Kazematten uit 1811 liggen op de grens van land en water. Eigenlijk is dit bouwwerk een monument in een monument: Deze kazematten zijn namelijk te vinden in het hart van het Keizersbolwerk, een onderdeel van de Vlissingse vestingwerken uit 1548. Het is niet verwonderlijk dat historische beroemdheden zoals Karel V, Michiel de Ruyter en Napoleon telkens weer voor deze plek kiezen. De strategische ligging ten opzichte van Antwerpen en het diepe vaarwater maken dit tot een bijzondere locatie. Al eeuwenlang een plek van komen en gaan.
Een kazemat is een militair bouwwerk dat gebruikt word voor verdedigingsdoeleinden tegen vijandelijk vuur. Vaak worden er ook voorraden zoals munitie bewaard. De Kazematten in Vlissingen bestaan uit verschillende ruimtes en hebben diverse functies gehad. Opvallend is dat de originele garnizoensbakkerij na al die jaren nog intact is. Ooit werden hier 4800 broden per etmaal gebakken.
http://www.muzeeum.nl

 

Zoals eerder gememoreerd is Vlissingen festivalstad van Zeeland. Onderstaande link zal u verrassen.
http://vlissingen.com/nl/evenementen.php

 

Vlissingen heeft het jaarlijkse terugkerende filmfestival “FILM BY THE SEA”van internationale allure in huis. In 2016 inmiddels voor de 18de keer. Vanuit ons appartement is het 5 minuten lopen. Een schitterende combinatie van Zon, Zee, Strand en Film is mogelijk.
http://filmbythesea.nl

 

Zin in een vaartocht of lekker te voet of op de fiets naar “De Overkant” zoals de Vlissingers Zeeuws-Vlaanderen noemen? Hier staat de link voor de afvaarttijden.
http://www.westerscheldeferry.nl 

 

Wandelen, via deze link kunt u alles te weten komen om over het prachtige eiland Walcheren te wandelen.
http://routes.vvvzeeland.nl/nl/wandelen/wandelnetwerken/walcherse-dijken-duinen-en-watergangen 

 

Fietsen, bezoek onderstaande site en kom alles te weten over fietsen in Zeeland.
http://routes.vvvzeeland.nl/nl/fietsen/fietsen  

 

Openbaar vervoer, via onderstaande link is een handige tool te gebruiken waarmee u informatie kunt krijgen over de aankoop en het gebruik van de OV-Kaart. Met contant geld kan niet betaald worden.
http://www.9292.nl/ 

 

Bromscooter huren, dat is een aanrader. het kan via mijn broer. Zie onderstaande link
http://www.scooterverhuurdomburg.nl 

 

Zeelandpas, Met de aankoop van de ZEELANDPAS kunt u aantrekkelijke kortingen bedingen

http://www.zeelandpas.nl